GYIK

1. Szóhasználat- értelmezés

1.1. A Footdisc Magyarország: footdisc.hu üzemeltetője a Betét Kft, amelynek a cégjegyzék száma 01-09-463853, EU adószáma HU12081440. 

1.2. A „termék” szó azokra a betétekre vonatkozik, amelyeket Ön meg kíván vásárolni az összeállított Rendelésben

1.3. A „rendelés” a termékeinkből összeállított listát takarja, amelyeket Ön meg szeretne tőlünk vásárolni.

1.4. A „weboldal” a footdisc.hu internetes cím alatt működtetett weboldalt takarja.

1.5. „Ön” az a személy vagy cég, aki a weboldalunkon keresztül terméket vásárol.

 

2. Általános feltételek

2.1 Önnek lehetnek további, a törvény által biztosított fogyasztói jogai, amelyeket ezen Feltételek és Kikötések nem befolyásolnak.

2.2.  A jelen Feltételek és Kikötések felülírják az összes eddigi szóbeli vagy írásos állítást és megegyezést a termékekkel és/vagy a szolgáltatásokkal kapcsolatban. Minden olyan információ, amelyet az értékesítési leírásainkban vagy levelezéseinkben előfordul, mindössze informatív jellegű, és nem képezi szerves részét ennek a szerződésnek, hacsak nem egyeztünk meg Önnel másképp, írásos formában.

2.3. Az itt megfogalmazottakkal kapcsolatos megjegyzéseket írásos formában kell hozzánk eljuttatni és csak akkor tudjuk figyelembe venni, ha ezt személyesen vagy egy hivatalos fax keretén belül is elküldi hozzánk legkésőbb 3 nappal azután, hogy ezt a regisztrált e-mailcímében is jelezte nekünk.

2.4. Bármely megszegése az itt megjelenő feltételeknek nem fogja befolyásolni a többi feltétel betartásának kötelezettségét.

2.5. A feltételeket és kikötéseket bármikor módosíthatjuk, az Ön előzetes értesítése nélkül.

2.6. Minden feltételünk és kikötésünk értelmezhető a magyar jogszabályok által és tiszteletben tartja ezeket.

2.7. Minden feltétel és kikötés a Footdisc Magyarország szerzői jogi védelme alá esik.

3. A rendelés folyamata

3.1. A rendelését az oldalunkon található webáruházon keresztül kell leadnia.

3.2. Egy Ön által elküldött rendelés egy kérést jelent a Footdisc Magyarország felé arra vonatkozólag, hogy meg szeretné vásárolni a termékeinket. Ezen kérés megérkezéséről mi olvasási értesítést küldünk vissza Önnek, azonban ez a visszajelzés nem jelenti egyben az Ön rendelésének a footdisc.hu általi elfogadását is.

3.3. Kötelező jogerős szerződés Ön és a footdisc.hu között nem jön létre az áru kiszállításáról egészen addig, amíg a kiválasztott termék nem kerül kiszállításra a footdisc.hu által.

3.4. Rendelését bármikor megváltoztathatja egészen addig, míg a termék nem kerül kiszállításra. A rendelés megváltoztatásáról értesítenie kell a footdisc.hu-t e-mailben, telefonon vagy postán keresztül. Kérjük minél előbb értesítsen a módosításról, hiszen a rendelések nagyon gyorsan feldolgozásra kerülnek.

4. A termékek és szolgáltatások rendelhetősége

4.1. A webáruházban megjelenő termékek rendelhetősége függ attól, hogy pillanatnyilag raktáron van-e a termék. Abban az esetben, ha a rendelésben lévő tételek között szerepel olyan betét, amely ideiglenesen nem rendelhető, erről Önt értesíteni fogjuk e-mailben vagy telefonon. Előfordul, hogy egyes termékek nem állnak rendelkezésünkre, mivel a beszállítóink szüneteltetik a footdisc.hu ellátását.

5. Árak

5.1. A weboldalon feltüntetett árak a feltüntetés pillanatában helyesek. Mindemellett fenntartjuk a jogot, hogy időről időre módosítsuk az árakat előzetes értesítés nélkül. Ha egy rendelést már elfogadtunk, már nem módosítjuk azt az árat, amely a rendelésben szerepelt.

5.2. Megpróbáljuk változatlanul tartani árainkat, de ezek változása rajtunk kívül álló tényezők függvénye.

5.3. A HUF-ban feltüntetett eladási ár a termék bruttó ára, amely a magyar törvények szerinti általános forgalmi adót (ÁFA) is tartalmazza.

6. A vásárló kötelezettségei

6.1  A rendelés elküldésekor Ön egyben megerősíti azt, hogy elmúlt 18 éves, törvényesen vásárolhat betétet a footdisc.hu-ról és nem vásárol egy 18 év alatti személy helyett.

6.2 Megerősíti azt, hogy nem szenved olyan betegségben, amely szükségessé teszi a speciális orvosi felügyeletet.

6.3. Egyetért azzal, hogy megadja a valós nevét, címét és születési dátumát, vagy bármilyen olyan további részletet, amely érthetően szükséges.

7. Fizetéssel kapcsolatos információk

7.1. Az oldalunkon nem fogadjuk el hitelkártyás fizetést.

7.2. A futáros kiszállítású rendelések készpénzben fizethetők az áru átvételekor. 

7.3. Amennyiben a terméket személyesen veszi át valamelyik üzletünkben, a betétet átvételkor kell kifizetni. Ilyen esetben természetesen nem számolunk fel szállítási költséget.

 

8. A termékek szállítása

8.1 A megrendelt terméket átveheti személyesen a rendelés során megjelölt üzletben, vagy választhat futárszolgálatos kiszállítást.

8.2. A futárszolgálatos kiszállításnál 1 termék rendelése esetén a kiszállítás díja 900Ft, 2 vagy több termék esetén a kiszállítás DÍJTALAN. Az árut a DPD futárszolgálat szállítja ki az Ön által a regisztráció során megadott kiszállítási címre. A kiszállítás munkanapokon történik, a rendelés visszaigazolását követő 3-5 munkanapon belül. Bizonyos esetekben a házhoz szállítás több napot is igénybe vehet. Megrendeléssel, szállítással kapcsolatban ha kérdése van, a webshop@footdisc.hu címen érdeklődhet.

8.2 A termékek meghibásodásának felelőssége Önre hárul attól a pillanattól kezdve, amint ez kiszállításra került a megadott szállítási címre.

8.3. Amint megkapta a terméket, kérjük alaposan vizsgálja át. Amennyiben meghibásodást vagy valamelyik termék hiányát tapasztalja, kérjük azonnal vegye fel a kapcsolatot a footdisc.hu-val, és ne használja a kapott terméket.

9. A termékek átvizsgálása

9.1.  Az előbb említett feltételek és kikötések egyike sem fosztja meg Önt a termék kiszállításával kapcsolatos törvényekkel kapcsolatban. A termék kiszállításakor nagyon alaposan át kell vizsgálnia azt. Ha bármelyik termék nem felel meg a leírásnak, hibás vagy hiányzik, kérjük ne használja egyik terméket sem és kérjük értesítse a footdisc.hu-t telefonon vagy e-mailben a felmerülő problémáról.

9.2. Azonnal értesítenie kell a footdisc.hu-t, ha nyilvánvaló meghibásodást észlel az átvizsgálás vagy használat során és nehézségeket okoz a betét viselése.

9.3. Ha a termékek kiszállításkor hibásak, a footdisc.hu természetesen ezeket megjavítja, kicseréli vagy visszatéríti az árát.

9.4. Ha a termékek hibásak a 9.1. és a 9.3. alpontoknak megfelelően, Ön egyetért abban, hogy visszaküldi a hibás terméket a footdisc.hu-nak alapvetően ugyanolyan állapotban, mint ahogy ezt megkapta, beleértve az összes olyan terméket és csomagolást, amelyeket még kapott.

9.5. A footdisc.hu kifizeti az összes olyan járulékos költséget, csomagolást és kiszállítást, amely a javítással vagy a termék kicserélésével jár, amely a 9.1. és a 9.3 alpontokban megfogalmazott okokból adódik és adott esetben írásos kérés alapján megtéríti Önnek a termék visszaküldéséből adódó szállítási költséget.

9.6. Ön köteles állni a visszaküldött termékek csomagolási és szállítási költségét egészen addig, amíg a hibás termékeket nem kapja ismét kézhez a footdisc.hu.

10. Garancia, visszafizetési és kicserélési iránylevek

10.1. Felhívjuk kedves Vásárlóink figyelmét, hogy csak sértetlen csomagolású, méretre szabás nélküli, eredeti állapotú terméket áll módunkban visszavenni.

10.2.  A 8 napos garancia időszak a termék megrendelésének dátumától kezdődik. A garancia csak olyan termékeket takar, amelyeknek gyártási hibája van. Ha ez az eset áll fenn, kérjük küldje vissza a terméket a footdisc.hu-nak és ki fogjuk ingyen cserélni vagy visszatérítjük ennek árát a nyugta alapján, ha ezek újra-eladható állapotban vannak. Mielőtt visszaküldené a terméket kicserélés vagy visszafizetés céljából, kérjük értesítse erről a footdisc.hu-t a +36 1 469-1031-es telefonszámon.

10.3. A 8 napos garancia nem fedi azokat a termékeket, amelyek rosszul lettek méretre szabva.

10.4. Nem áll módunkban visszafizetni azokat a termékeket, amelyek már méretre lettek szabva.

10.5. A termék sérülésének kockázata ennek visszaküldésekor egészen addig Önt terheli, míg ezt a footdisc.hu nem vette át.

10.6. Minden visszafizetést és termék kicserélést visszaküldés előtt jóvá kell hagyjon a footdisc.hu ügyfélszolgálata. Kérjük értesítse ügyfélszolgálatunkat visszaküldési szándékáról a +36 1 469-1031-es telefonszámon.

10.7. Abban az esetben, ha rossz terméket / méretet rendelt, nagyon szívesen kicseréljük egy új termékkel, amennyiben a visszaküldés és új kiküldés szállítási költségét is Ön állja. Kérjük erről a visszaküldésről is előzetesen értesítse a footdisc.hu-t a +36 1 469-1031-es telefonszámon.

11. Felelősségvállalás

11.1.  A fent említett feltételek és kikötések egyike sem ütközik az Ön törvény által biztosított jogaiba. 

11.2 A feltételek és kikötések nem mentik fel egyik felet sem a felelősségvállalás alól ha haláleset vagy személyes sérülés történik, amely valamelyik fél gondatlanságából adódott, vagy bármilyen más olyan felelősségvállalás alól, amelyet a törvény szabályoz.

11.3 Nem vállaljuk a felelősséget a termék károsodásáért, amennyiben ezt Ön okozta.

11,4.  Nem vagyunk felelősek senkinek bármilyen veszteségért, amely a webolalon meghirdetett termékből származik.

11.5 Az Ön törvényen alapuló jogainak jogfenntartása mellett állítjuk, hogy a weboldalon megjelenő információk és anyagok, (beleértve szövegek, grafikák, kapcsolódó elemek vagy más részletek) függenek a rendelkezésre állástól és azok hitelességére, helytállóságára vagy teljességére vonatkozóan a footdisc.hu kifejezetten kizárja a felelősséget, továbbá nem vállal felelősséget az ezen információkkal és más anyagokkal kapcsolatban felmerülő hibákért és hiányosságokért.

11.6 Nem vagyunk felelősek semmilyen igénylésért, amely a footdisc.hu weboldal hozzáférhetőségéhez, az e-kereskedelmünk működéséhez, az áruk beszerzéséhez vagy az értékesítési szintünk sikeréhez kapcsolódik.

 11.7 A fent említett felelősség-kizárások nem vonatkoznak olyan veszteségekre, amelyek személyes sérülésekből vagy halálesetekből származnak, és a mi alkalmazottunk munkaideje alatti gondatlanságából adódnak.


12. Előre nem látható körülmények

A footdisc.hu nem vállalja a felelősséget ezen feltételek és kikötések betartásnak hiányossága miatt, amennyiben ennek oka egy olyan tényező vagy esemény, ami általunk nem irányítható, mint például természeti katasztrófák, lázadás, polgári felkelés, sztrájk, beszállítói hiányosság, ipari problémák, háború, tűzvész stb.