Sípcsont fájdalmak
Sípcsont fájdalmak


Lábfájdalom

 

Önnél is gyakran jelentkezik lábfájdalom, sípcsontfájdalom minden különösebb ok nélkül? Ne gondolja, hogy ez a korral jár, és úgysem tehet ellene semmit! Lehet, hogy Ön is azok közé tartozik, akiknél a lábfájdalom megszüntethető egy megfelelően kiválasztott talpbetét segítségével!


Lábfájdalom kínozza?
Van megoldás  lábfájdalomra!

Sípcsont- és egyéb lábfájás


A lábfájdalom különböző típusai mind gyakrabban tűnnek fel rohanó életünkben. Fontos tudnia: Ha a lábfájás nem valamilyen baleset, sérülés miatti következmény, akkor valószínűleg a helytelen járásmód, a túlzott terhelésnek kitett ízületek okozhatják. Ennek hátterében általában a lábfej számára ingerszegény környezet, túlzottan kemény talaj áll, hiszen talpunk többnyire mesterséges talajjal (járólap, beton, aszfalt) érintkezik, ami nem nyeli el a rezgéseket úgy, mint a természetes föld, így a terhelés a lábfejet éri.Hogyan segít a lábfájáson egy talpbetét?

 

A Footdisc talpbetét a megfelelő pontok alátámasztásával és a rezgések csillapításával segít a lábfejet a természetes pozícióban tartani és könnyebbé, rugalmasabbá tenni a járást. Javul a testtartás, a láb vérkeringése, így csökken vagy akár teljesen el is múlik a lábfájdalom.

 

 

Lábfájás helyett Footdisc!


Lábfájás és a sport


Legtöbben sajnos nem tulajdonítanak megfelelő fontosságot a lábfájdalom megjelenésének. Gyakran hallani, hogy „csak kicsit túlerőltettem” vagy „nem vészes, hamar helyrejön”. Tisztában kell lennünk azonban azzal, hogy bárhol is támadjon a fájdalom, a testünk jelezni próbál vele. Sajnos a rendszeres testmozgást végzők és a sportolók sem veszik eléggé komolyan a lábfájás jeleit.

A rendszeresen hosszabb távot futók jelentős részénél évente több alkalommal is fellép a lábfájdalom valamilyen formája. Nem kell kirívóan hosszú futásokra gondolni, már 3-4 kilométer is elég terhelésnek teheti ki a lábat ahhoz, hogy az fájdalommal reagáljon. Enyhébb esetekben ez csupán bizsergés vagy zsibbadás, de akár éles nyilallások is jelentkezhetnek. Pedig mindezek megelőzhetőek lennének.

Amíg csak kisebb lábfájdalom lép fel, a pihentetés kielégítő kezelés lehet. Ekkor sem szabad azonban figyelmen kívül hagyni a lábfájást, arról nem is beszélve, hogy a profi sportolók teljesítményére akár néhány nap kiesés is nagy hatással lehet. Az ismétlődő, rendszeresen jelentkező lábfájdalom akár súlyosabb problémákra is utalhat. Érdemes tehát már az elején gátat vetni a lábfájásnak.

 

Kifejezetten a lábfájdalom ellen fejlesztve


A Footdisc tervezése során kiemelt cél volt, hogy számottevő igénybevétel esetén is óvja használója lábát. Speciális kialakításának köszönhetően a sportoláshoz fejlesztett talpbetét elnyeli a földre érkezéskor keletkező rezgéseket, ezzel megvédi az ízültek épségét, és csökkenti a lábra eső terhelést.

igyelembe vettük, hogy az egyes sportágak – futball, tenisz, kézilabda és még sok egyéb – űzése közben milyen, lábra is ható mozgásformák ismétlődnek. Sokan azt hiszik, hogy csak a kirobbanó mozgás és a hirtelen mozdulatok vezethetnek a lábfájás kialakulásához. Pedig a kisebb terheléssel járó, de gyakran ismétlődő mozgások – például a lépések egy túra közben – ugyanúgy lábfájdalom megjelenésével járhatnak. A Footdisc ezekkel szemben is hatékonyan képes fellépni.

 

Hogyan óvja meg lábát a Footdisc talpbetét?


A lábfájás kiváltói okira fókuszálva egy olyan talpbetét született, amely nemcsak átlagos használat mellett, hanem sportolás közben is képes tehermentesíteni a lábat. Ehhez egy olyan betétet alkottunk, amely megfelelő alátámasztást és párnázottságot biztosít lábának, miközben csökkenti a sérülés kockázatát is. A lábfájdalom kialakulásának megelőzése érdekében a talpbetét stabil tartást ad, és garantálja, hogy lába a legdinamikusabb mozdulatok közben sem fog mozogni a cipőben.